Wat is een onderhandse lening?

 

Er zijn buiten de bekende leenvormen nog een paar andere vormen waarbij je geld kunt lenen. Eén daarvan is bijvoorbeeld de onderhandse lening. Wat houdt een onderhandse lening nou precies in?

Een onderhandse lening is een geldlening die wordt geregeld met een partij buiten de bank om. Je wordt niet getoetst bij het BKR, dus wil je geld lenen zonder BKR toetsing dan kan deze lening uitkomst bieden.

Je leent met een onderhandse lening van een partij waarbij er rechtstreeks contact is tussen jou en de partij. De lening wordt niet geregistreerd bij het BKR, maar onderling maken jullie de afspraken over het geld lenen.

De voordelen hiervan zijn natuurlijk dat je er op deze manier vaak beter vanaf komt dan wanneer je een lening bij de bank afsluit. Jullie kunnen zelf de rente en de looptijd overeen komen en dat zou best eens gunstiger kunnen uitpakken.

Laat alles wat wordt afgesproken over de lening vastleggen in een contract. Op deze manier zijn beide partijen verplicht om hun afspraken na te komen.

Bekijk de hoofdpagina eens wanneer je snel geld nodig hebt.