Wat is een WOZ-krediet?

 

Er zijn nog meer leenvormen dat de ‘bekende vier’ die je hier links aan de zijkant aantreft. Eén van de vormen die wat minder bekend is is het WOZ-krediet. Wat houdt dat precies in, een WOZ-krediet?

Om voor een WOZ-krediet in aanmerking te komen is het in eerste instantie essentieel dat je een koophuis hebt, anders zul je hier niet voor in aanmerking komen.

Mocht je over een koophuis beschikken en je wilt geld lenen, dan kan een WOZ-krediet wel eens gunstiger zijn dan een andere leenvorm, omdat je soms tegen een lagere rente geld kunt lenen.

Dit komt omdat je aanbieders over het algemeen wat meer zekerheid kunt garanderen. Er wordt namelijk gekeken naar de WOZ-waarde van je huis en deze wordt afgezet tegen de hypotheek en het geldbedrag dat je wenst te lenen.

Een WOZ-krediet verschilt verder eigenlijk niet zoveel van een doorlopend krediet. Je bepaalt namelijk zelf wat je kredietlimiet is (als deze realistisch is uiteraard) en je kunt tot die limiet geld opnemen. Tevens betaal je bij het WOZ-krediet alleen rente over het geldbedrag dat je opneemt.

Er is geen vaste datum waarop je moet hebben afgelost, omdat het geldbedrag dat je daadwerkelijk gaat opnemen van tevoren nog niet vaststaat.