Strengere controle voor verstrekkers minilening

 

Ondanks dat er in juni 2011 een nieuwe wetgeving in het leven werd geroepen voor aanbieders van de minilening blijkt uit onderzoek dat er nog steeds aanbieders tussen zitten die door middel van allerlei constructies hun consumenten te hoge kosten in rekening brengen.

De wetgeving omtrent minileningen is per 1 juni 2011 verscherpt om er zo voor te zorgen dat aanbieders van de minilening hun klanten niet meer konden belasten met onverwacht hoge kosten die van tevoren niet vermeld waren.

Aanbieders zijn verplicht om de consument van tevoren te wijzen op alle kosten die gemaakt gaan worden. Door deze nieuwe wetgeving zijn er inmiddels al veel aanbieders gestopt.

Nu blijkt uit nieuw onderzoek dat er nog steeds aanbieders tussen zitten die sjoemelen, waardoor consumenten voor onaangename verrassingen komen te staan. Enkele van deze aanbieders zijn volgens het onderzoek Saldodipje.nl en Ferratum.

Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau MoneyView en deze stelt dat er nog een hoop werk is te verzetten.

Echter stelt MoneyView ook dat er een hoop betrouwbare geldverstrekkers van de minilening zijn. Juist hierdoor is het zo belangrijk om de rotte appels er tussenuit te halen.