Wat is een studentenlening?

 

Aangezien studenten vaak niet of weinig de tijd hebben om geld te verdienen door naast de studie nog te gaan werken en studeren tegenwoordig ontzettend veel geld kost is er speciaal voor studenten de studentenlening. Wat houdt een studentenlening in?

Een studentenlening is een lening met aangepaste voorwaarden die in het voordeel zijn van de student. De studentenlening is in het leven geroepen omdat de verschillende geldverstrekkers veel potentie zien in de huidige student, aangezien deze het financieel vaak ver schopt in het leven.

Zoals gezegd heeft de studentenlening aangepaste voorwaarden. Je moet wel aan bepaalde richtlijnen voldoen om in aanmerking te komen voor een studentenlening. Zo moet je ouder zijn dan 18 jaar, mag je geen BKR codering hebben, moet je in Nederland wonen en ontvang je studiefinanciering.

Niet alle verstrekkers van de studentenlening volgen exact dezelfde richtlijnen, maar over het algemeen moet je hier wel aan voldoen. Dit geldt ook voor de kenmerken van de lening zelf.

Over het algemeen heb je met een studentenlening geen aflossingsverplichting, kun je vaak geld lenen tegen een lagere rente, krijg je vaak uitgestelde rentebetaling en is de lening aan het eind van de studietijd eenvoudig om te zettend in een doorlopend krediet.

Kortom, ben je een student en wil je geld lenen? Dan loont het zeker de moeite om even te informeren bij geldverstrekkers naar de mogelijkheden voor een studentenlening.

Lees ook eens over de persoonlijke lening.