Lening aanvragen

 

Een lening aanvragen is ontzettend eenvoudig. Alles is via internet te regelen en daarom kun je binnen de kortste keren over je geld beschikken.

De concurrentie tussen kredietverstrekkers onderling is erg groot, dus dienstverlening speelt een belangrijke rol. Hier pluk je als consument de vruchten van.

Als je een lening aanvraagt worden je gegevens getoetst bij het BKR (Bureau Krediet Registratie). Alleen bij een minilening gebeurt dit niet.

Bij het BKR worden alle leningen bijgehouden die zijn afgesloten in Nederland. Op deze manier krijgen kredietverstrekkers een indruk van je verleden omtrent leningen. Alleen bij het afsluiten van een minilening gebeurt dit niet.

Als uit je gegevens blijkt dat je een zogenaamde BKR codering achter je naam hebt staan (bijvoorbeeld omdat je in de afgelopen 5 jaar al eens betalingsachterstanden hebt gehad met leningen) zullen kredietverstrekkers kritischer zijn om je een lening te verschaffen.

Kredietverstrekkers willen er namelijk van op aan kunnen dat je op tijd aflost. Hoe zou je per slot van rekening zelf zijn als je iemand geld leent?

Snel geld lenen hoeft niet per definitie via een lening te gebeuren, maar kan natuurlijk ook middels een creditcard. Dit is ook een vorm van geld lenen waarbij je altijd direct betalingen kunt verrichten die pas later hoeven te worden terugbetaald. Ook hier is dus in feite sprake van een lening, ware het niet dat deze kosteloos kan zijn indien je binnen een bepaalde periode aflost. Er is daarnaast ook nog de debitcard, een tegenhanger van de creditcard. Dit is een prepaid creditcard waarbij je dus op voorhand al een geldbedrag op de kaart zet. Alle kosten worden dus al op voorhand verrekend met je.

 

Wil je een lening aanvragen, dan vind je hier aan de linkerkant de kredietverstrekkers per type lening.