Geld lenen zonder BKR toetsing

 

Als je geld wilt lenen zul je door geldverstrekkers worden getoetst bij het BKR op kredietwaardigheid. Waar het geldverstrekkers om gaat is namelijk dat ze er zeker van willen zijn dat je de lening ook binnen de vastgestelde termijn terugbetaalt. Je kunt echter ook geld lenen zonder BKR toetsing.

Om er zeker van te zijn dat je je lening op tijd kunt terugbetalen zullen geldverstrekkers je gegevens opvragen bij het BKR om zo in je verleden omtrent lenen te kijken. Uit de opgevraagde gegevens kan dus blijken dat je een wanbetaler bent, iemand die het niet zo nauw neemt met het op tijd aflossen van een geldlening. Als dit de conclusie is dan zul je ongetwijfeld problemen gaan ondervinden bij het afsluiten van een lening.

Je wordt echter niet voor elke lening bij het BKR getoetst. Voor het afsluiten van een minilening bijvoorbeeld maakt het niet uit wat voor leenverleden je hebt, want de geldverstrekkers van de minilening toetsen je niet bij het BKR.

Dit komt omdat een minilening een zeer kleine lening is die maximaal tot 1000 euro kan oplopen. De looptijd duurt ook nooit langer dan een maand. Ondanks dat je niet wordt getoetst betekent het niet dat je helemaal niet wordt nagetrokken. Dit natrekken gebeurt door gegevens die jij zelf moet verschaffen aan de kredietverstrekker.

Verstrekkers van de minilening willen net als alle andere kredietverstrekkers natuurlijk wel weten of je in staat bent om je lening op tijd af te lossen. Zo moet je een recente salarisstrook en een bankafschrift kunnen overleggen waaruit blijkt dat je over genoeg inkomen beschikt op maandbasis om je lening terug te betalen.

Wanneer je namelijk niet op tijd je lening aflost wordt je in de meeste gevallen beboet met een geldbedrag. Wanneer je hier geen gehoor aan geeft zullen de sancties alleen maar erger worden. Ondanks dat het dus een kleine lening betreft en je er toch vrij gemakkelijk aan kunt komen moet je er niet lichtzinnig mee om gaan, ook als je bijvoorbeeld via particulier lenen aan geld zou proberen te komen

Zo zie je dus dat er wel de mogelijkheid is om geld te lenen zonder BKR toetsing en dat je er zelfs nog best leuke bedragen mee kunt lenen. Voor een hogere lening kun je terecht bij een doorlopend krediet of een persoonlijke lening, maar hou er rekening mee dat je daar wel altijd bij het BKR wordt getoetst.

Het kan trouwens ook goed zijn dat je een codering hebt staan bij het BKR maar toch geld kunt lenen in de vorm van een doorlopend krediet of persoonlijke lening. Er zijn namelijk binnen de coderingen verschillende categorieën van zwaartes. Zit je in een lichte categorie dan kun je dus alsnog in aanmerking komen voor zo’n lening.

Heb je echter genoeg aan enkele honderden euro’s dan is de minilening met voorsprong het beste waar je voor kunt kiezen.

Op de homepage kun je lezen waar je een minilening kunt afsluiten tegen zeer gunstige voorwaarden. Zo hoef je bijvoorbeeld geen rente te betalen.