Geld lenen blijkt ‘verslavend’

 

Uit verschillende statistieken is gebleken dat mensen die wel eens een lening hebben afgesloten vaak niet schromen om later nog eens een lening af te sluiten.

Het blijkt dat mensen die eenmaal ooit zijn begonnen met geld lenen er niet voor terugdeinzen om vaker een lening af te sluiten. Dit gebeurt zelfs nog regelmatig als er nog een andere lening loopt.

Hoe is het toch te verklaren dat iemand die al eerder geld heeft geleend op de een of andere manier toch gevoelig blijft om vaker geld te lenen. Het heeft waarschijnlijk gewoon te maken met het gemak waarmee je een lening kunt afsluiten.

Het is nou eenmaal zo dat men de ‘spaarmentaliteit’ een beetje achter zich hebben gelaten en de materialistische dingen die men wilt hebben nu meteen willen. Er is geen tijd om geld opzij te leggen.

Als men vervolgens ervaart hoe eenvoudig het werkt wordt er niet meer bij nagedacht dat een lening uiteindelijk gewoon een heleboel meer geld kost dan wanneer je voor iets zou sparen.

Al met al blijft de vraag naar leningen groeien en raakt men gewend aan het gemak van een lening door snel geld te bieden.