Besparen op verzekeringen

Wil je gaan besparen? Maak dan een lijstje met dingen waarop je denkt te kunnen bezuinigen en geef jezelf een budget per maand. Op die manier kan je checken hoeveel jij eigenlijk uitgeeft per maand en of dat reëel is met de hoeveelheid die je graag zou willen uitgeven.

Natuurlijk kan je beginnen met de gemakkelijke kleintjes: ga naar een goedkopere supermarkt, koop geen A-merken meer en geef geen geld uit aan snoep, chips, drank, sigaretten en andere middelen die je eigenlijk niet nodig hebt.

Je zal zien dat je per week al een euro of 10 per persoon zal kunnen besparen. Dat klinkt weinig, maar ben je met z’n vieren en hou je dat een jaar vol, dan bespaar je toch al snel 480 euro! Daar kan je een leuk dagje mee uit met het hele gezin!

Besparen op verzekeringen

Maar wat denk je van verzekeringen? Vaak hebben mensen zonder dat ze het weten een hoop dubbele verzekeringen. Denk maar eens aan een reisverzekering. Misschien heb je een doorlopende verzekering en sluit je ook nog eens een tijdelijke af bij je reis. Dat is zonde van het geld! Ook op auto- en motorverzekeringen valt een hoop winst te halen als je een beetje goed vergelijkend waren onderzoek doet. Geloof niet meteen wat de grootste aanbieder zegt, maar lees de voorwaarden goed door en kijk ook eens bij de meer onbekende verzekeringen. Op www.betaalminder.nl kunt u verschillende verzekeringen vergelijken.